Ráncfeltöltés

Ez a kezelés elsősorban az arc modellálására és kontúrjának korrigálására, a szemöldökök közötti ránc, az orrtól a szájzugig húzódó redő, a szájzugránc és az úgynevezett alvóráncok feltöltésére,  valamint az ajak volumenének növelésére szolgál.

Mikor ajánljuk?

A ráncok kialakulásának a gyakori mimika, a hormonális változások következtében lecsökkent bőralatti zsírmennyiség, az öregedés következtében megváltozott kötőszöveti struktúra, az arci izomzat megnyúlása és a hialuronsav mennyiségének a csökkenése az oka. Az izommozgás következtében kialakuló mimikai ráncok korrigálásának legjobb eszköze az injekciós kezelés, míg a mélyebb redők és karakterráncok korrigálására és az arc modellálására volumenpótlásként hyaluronsavas feltöltőanyagot használunk.

Hyaluronsavas töltőanyag bejuttatásával nem csak konkrét redőket és ráncokat tudunk feltölteni, hanem az egész arcot tudjuk modellálni, a gravitáció következtében megsüllyedt arc konturjait is korrigálni tudjuk. Az orcákba fecskendezett nagy sűrűségű töltőanyag újra hangsúlyossá teszi az orcákat, kicsit megtámasztja a bőrt, és kissé csökkenti az áll két oldalán kialakulő bőrcsüngést. A belső szemzug alatti kimélyült könnyárok fáradttá megjelenésűvé teszi az arcot, amit szintén enyhíteni tudunk egy kis hialuronsav bejuttatásával. Kifejezetten jó eredményeket lehet elérni a száj körüli radier irányú, ún. cigarettaráncok kezelésében, amikor a töltőanyagot a ráncok alá keresztirányba töltve, alulról megtámasztjuk a bőrt és ezzel kitöltjük a vékony, repedésszerű ráncokat

 

Hogyan végezzük a kezelést?

Rendelőnkben különböző sűrűségű, tiszta, nem állati eredetű hialuronsavat tartalmazó készítményeket használunk. Ezek a készítmények átlagosan 10-14 hónap alatt bomlanak le. Ha újabb injekciókkal nem pótoljuk a lebomlott anyagot, akkor a feltöltés során bejuttatott hialuronsav teljes egészében kiürül a szervezetből. Nemzetközi tapasztalat szerint az ilyen anyagok alkalmazása jár a legkisebb kockázattal és legkevesebb mellékhatással.

A töltőanyag bejuttatását gyakran nem tűvel, hanem tompavégű kanüllel végezzük. Ennek a technikának az az előnye, hogy míg a tű hegye átszúrja az útjába kerülő képleteket, a tompa végű kanül eltolja maga elől a rostokat, ereket, idegeket, de nem sérti meg, így kisebb a szöveti károsodást okoz.

 

Az ajak környéki és szem környéki ráncok kezelésére egyéb eljárások is alkalmazhatók, pl. a micropixeles lézeres kezelés, vagy a kevésbé invazív, azaz rövidebb felépülési idővel gyógyuló kollagén indukciós terápia (dermaroller). Ezek az eljárások kitűnően kombinálhatók a biostimuláló hatású PRP kezeléssel. A homlok és a szemöldök közötti un. gondredő, valamint a szarkalábak kezelésére a mimikai ráncok gátlására használt injekciós kezelést javaslom. Ha az egész arcbőr megeresztkedett, vagy nagyobb redőket akarunk kezelni, ajánlott eljárás még az un. szálbehúzás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!