Aknés hegek

Az akne a faggyúmirigyek gyulladásos betegsége, ami esetenként hegek hátrahagyásával gyógyul. Ezek a hegek lehetnek besüppedtek és előemelkedők, színük is eltérhet a környező bőrétől. A pattanások elmúlása után egy ideig még várható, hogy a hegek spontán halványodnak és laposodnak, de ez ritkán éri el a kívánt elfogadható szintet. Szerencsére különböző beavatkozásokkal már az aknés hegek is enyhíthetők.

Lézeres arckezelés

Az arci aknés hegek kezelésére a leghatékonyabb eljárás a micropixeles lézeres arckezelés. Ez egy olyan új kezelés, amikor a szén-dioxid lézersugár egymáshoz nagyon közeli pontokban éri a bőrt, s a beállított erősségnek megfelelően felületesebb vagy mélyebb rétegig eltávolítja a hámot. A kezelt pontok között megmaradó ép hámszigetek biztosítják a gyors regenerációt. A lézersugár termikus hatása serkenti a kollagén rostok összehúzódását, a bőr rugalmas rostjainak regenerációját, ezáltal a bőr tömörebbé, rugalmasabbá válik. A kidomborodó hegek területén több rétegben ismételjük a kezelést, ezzel mintegy lehámozzuk a megvastagodott hegeket. A felépülési idő 5-7 nap, melynek első napjaiban a duzzanat és a vörösség dominál, később pedig a pontszerűen jelentkező hámlás. A hegesedés súlyosságától függően több kezelés szükséges, lehetőség szerint 4-6 hetente ismételve. A mikropixeles lézeres resurfacing hatásosságát jelentősen fokozni tudjuk, ha PRP (köznapi nevén Drakula) kezeléssel kombináljuk.

Dermaroller kezelés

A dermaroller nem csak a bőr megújításában, ránctalanításában hatékony, hanem felületes aknés hegek kezelésében is. A megfelelő tűhosszúságú henger kiválasztásával nemcsak az arci hegeket, hanem a mellkason és a háton lévő hegeket is kezelhetjük. A bőrt bekenjük érzéstelenítő kenőccsel, s ha mélyebbek vagy keményebbek az aknés hegek, akkor itt is alkalmazhatjuk a csiszolásos előkezelést, mielőtt a dermarollerrel apró sebeket ejtünk a bőrön. Ha a bőrre ilyenkor mezoterápiás anyagokat kenünk, azzal tovább fokozhatjuk a puhító, regeneráló hatást. Ha csiszoljuk a bőrt, akkor természetesen hosszabb regenerálódási idővel kell számolnunk. A megfelelő kozmetikai eredményhez általában legalább 6 alkalommal meg kell ismételni a kezelést 4 hetes szünetekkel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mélyhámlasztás

A triclorecetsavval végzett hámlasztás már önmagában is hatékony lehet, de mélyebb vagy vastagabb hegek esetén egy mechanikus csiszolással kezdjük a kezelést, s ezt követi csak a hámlasztás. Így mélyebb hatást érünk el az első kezeléssel, de ennek a gyógyulási ideje hosszabb. A kémiai peelinget elsősorban akkor ajánljuk, hogy még vannak aktív gyulladásos tünetek vagy miteszerek, mert a kezelés nem csak a hegekre, de az aknés folyamatra is jó hatású, azáltal, hogy kitisztítja a faggyumirigyek kivezetőcsövét, megakadályozza a faggyú kiürülését megakadályozó hámcsapok kialakulását és szabályozza a faggyútermelést.

 

Az aknés hegek kezelése

Az aknés hegek kezeléseA pattanások megjelenését a pubertáshoz kötjük, pedig még jóval utána is megkeseríthetik az ember életét, elcsúfíthatják az arcbőrt. Az aknék ugyanígy megakadályozzák, hogy a bőr szépsége kibontakozzon. Van különbség akné és pattanás között vagy a kettő ugyanaz?

Az akné tulajdonképpen egy bőrállapotot jelent, ami a túlzott faggyútermelés következtében alakul ki. Nemcsak a faggyúmirigyek okozzák a pórusok eltömődését, de a krémek, elhalt hámsejtek is részt vesznek a folyamatban. A keletkezésük folyamatos, szinte állandóan jelen vannak a bőr felszínen, ezzel nem kis pszichés traumát okozva a betegnek. Gyakori az aknék elvakarása, irritációja, ami az aknés hegek kialakulásához vezet.

Bizonyos tényezők csak súlyosbítják az akné tüneteit, ezek lehetnek a felborult hormonháztartás, amit befolyásolhat terhesség, fogamzásgátló vagy egyes betegségek, de egyes gyógyszerek vagy ételek is negatívan befolyásolhatják az akné megjelenését és terjedését.

Ne essen kétségbe, ha aknés hegekkel küzd, van megoldás ezekre a bőrt elcsúfító tünetekre! Forduljon bőrgyógyászati rendelőnkhöz és segítünk, hogy újra szép lehessen a bőre!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!