Búcsú az akne tüneteitől: a lézeres arckezelés

Felnőttkori akne kínozza? Adunk néhány tippet, amik segíthetnek enyhíteni a tüneteket, a visszamaradt hegek eltávolításához pedig a lézeres arckezelést ajánljuk!

Néhány mitesszerrel vagy pattanással mindenki megküzd olykor, ám amikor gyulladt pattanások, göbök csúfítják el az arcot, az már több, mint múló bosszúság. Talán könnyű azt gondolni, hogy aki tinédzser korában nem vívott örök harcot a pattanásokkal, felnőtt korában sem lesz ilyen gondja, ám az akne egyre több 25 év feletti mindennapjait keseríti meg - olyanokét is, akik azt hitték, megúszták.

A felnőttkori akne elsősorban az arc alsó felén láttatja magát, a bőr alatt mélyen meghúzódó, gyulladt pattanások formájában. A háttérben állhat hormonális probléma, de az úgynevezett expozóm is, ami magába foglal minden nem genetikai eredetű, külső és belső hatást. Az életmód és a környezet okozta negatív hatások következményeképpen a bőr természetes védekező funkciója sérül, a baktérium flóra egyensúlya felborul, így fokozódik a faggyútermelődés, az eredmény pedig az akne.

Életmódbeli változtatással az akne ellen

lézeres arckezelésBár tudományos körökben sincs egyetértés arról, hogy milyen élelmiszerek lehetnek problémásak, azt senki sem vitatja, hogy a táplálkozás és a bőr egészsége összefügg. A szakértők többsége azt vallja, hogy érdemes kerülni a magas szénhidrát és glikémiás indexű, valamint a finomított cukor tartalmú élelmiszereket, továbbá a tejtermékekkel is csínján kell bánni. Az alkoholfogyasztás és a dohányzás egyértelműen tiltólistás, már csak azok egyéb káros hatása miatt is.

Problémásak lehetnek bizonyos fogamzásgátló tabletták, itt a progeszteron tartalmú készítményeket érdemes kerülni, ám fontos megjegyezni, hogy más típusú fogamzásgátlók kifejezetten az akne ellenségeinek tekinthetők. Mindenképpen célszerű tehát bőrgyógyásszal is konzultálni a tabletták használatával kapcsolatban.

A kozmetikumokat illetően általánosságban elmondható, hogy a hipoallergén, aknés bőrre kifejlesztett készítményeket tanácsos előtérbe helyezni. Akad viszont, amit ajánlott elkerülni, ide tartoznak az agresszív arctisztítók, a túl zsíros alapozók, valamint a magas pH értékű szappanok. A reggeli és esti tisztítás különösen fontos, ugyanígy a rendszeres hidratálással is sokat lehet tenni a bőr egészsége érdekében.

Az akne kezeléséhez szakértőre van szükség!

lézeres arckezelésA szennyezett levegő és az erős UV-sugárzás olyan tényezők, amikkel szemben nehéz védekezni, ám a felsorolt életmódbeli változtatások sokat segíthetnek a probléma elkerülésében, illetve a tünetek csökkentésében. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindez nem helyettesíti a szakember segítségét, az akne kezelésének első lépése mindenképpen egy bőrgyógyász felkeresése legyen.

A bőrgyógyász személyre szabottan ajánl kezelési megoldást és komplex módon segít leküzdeni a problémát. Minél előbb látja szakember a bőrproblémát, annál könnyebb lesz végleg búcsút mondani az akne kellemetlen tüneteinek. De mi lesz a visszamaradt hegekkel, ezek végérvényesen elcsúfítják az arcot? Természetesen nem!

Lézeres hegkezeléssel újra szép lesz a bőr

Az akne utáni hegek eltüntetése lézerrel nem csak hatékony, hanem egyben kíméletes megoldás is, az úgynevezett micropixeles arckezelés lényege ugyanis az, hogy nem a teljes felületet hámlasztja, hanem egymáshoz nagyon közeli pontokat. Ez a módszer garantálja, hogy ép hámszigetek maradnak a bőrön, melyeknek köszönhetően a regeneráció sokkal gyorsabb, mint más, hasonló kezelések esetén.

Súlyosságtól függően több kezelésre lehet szükség, és minden alkalommal egyre szebb lesz a bőr, a frakcionált lézeres hegkezelésnek ráadásul van egy extra előnye is. Mivel a kezelés serkenti a kollagén rostok összehúzódását, a bőr rugalmasabbá válik, vagyis lényegében a visszamaradt hegek eltüntetése felér egy lézeres arcfiatalítással.

Szeretne többet megtudni a lézeres arckezelés menetéről, lehetőségeiről? Esetleg úgy döntött, hogy máris bejelentkezik hozzánk? Várjuk megkeresését, Önnek is szívesen segítünk, hogy a felnőttkori akne tüneteit végleg maga mögött tudhassa!

Címkék