Bőrgyógyászati magánrendelésünkön kezelni tudjuk a túlzott izzadást is

Budai bőrgyógyászati rendelő Egy bőrgyógyászati magánrendelés, ahol meg tudják szabadítani a kellemetlenségektől, amik a hétköznapokat beárnyékolják. A túlzott izzadásról van szó.

A bőrgyógyászok elsősorban a bőr kezelésével, vizsgálatával foglalkoznak és ide tartozik a verejtékmirigyek ismerete is. Ezek a mirigyek nem minden embernél viselkednek ugyanúgy, vannak, akiknél mesterséges kontrollra szorulnak, mert a testük ezt a kontrollt valamilyen okból nem tudja elvégezni.

Az izzadás elsődleges funkciója a testhőmérséklet szabályozása. A test izzadás nélkül ugyanis túlmelegedne és ez halálos következményekkel járna. A túl magas testhő megterheli a szívet, de az agyra is negatív hatást gyakorol.

A fokozott verejtékezést hívjuk hiperhidrózisnak. Mondanunk sem kell, hogy ez a jelenség egyike a legkellemetlenebbeknek. Előfordulhat fokozott izzadás csak bizonyos területeken, például a hónaljnál, de sajnos érintheti akár az egész testet is.

A hazai lakosságból mintegy 100.000 embert érint ez a jelenség. Nem kell elmagyarázni senkinek, hogy ez mennyire kellemetlen tud lenni társaságban, nyilvános helyen. Hiába van szó teljesen természetes jelenségről, a hétköznapi izzadásra is sokszor úgy tekintünk, mint valami takargatnivaló dologra. Az izzadás pedig többnyire mindenkinél jelentkezik kisebb-nagyobb mértékben stresszhelyzetekben, magas hőmérséklet mellett.

Budai bőrgyógyászati rendelő

A ruhán megjelenő foltok, a csúszós tenyér, a gyöngyöző homlok vagy az erős testszag egyaránt képes az ember önbizalmát elvenni. Ez az állapot odáig fajulhat, hogy egyesek nem mernek társaságba menni és az egyszerű feladatoktól is idegesek lesznek, ami viszont beindítja a verejtékezést.

A fokozott verejtékezésnek több változata is van az enyhébbtől a súlyosabbig. Főleg a hónalj, a talpak és a tenyerek izzadhatnak fokozottabban. Ha nem kapcsolódik valamilyen betegséghez, akkor ezt nevezzük  elsődleges idiopatikus vagy fokális hiperhidrózisnak. Ennek többnyire genetikai oka van.

Mi az oka a túlzott izzadásnak?

Olyan jelenségről van szó, amit előidézhet egyrészt nem megfelelő életmód, de köthető bizonyos betegségek meglétéhez is. A betegségek közé sorolható a  pajzsmirigybetegség, krónikus fertőzés, daganatos betegségek, illetve ízületi betegségek is. Ezt nevezzük másodlagos hiperhidrózisnak.

A rossz szokások is vezethetnek oda, hogy a beteg életét megnehezíti a megszokottnál intenzívebb verejtékezés. Az elhízás mellett a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a szorongásos lelki állapotok is együtt járhatnak izzadással.

A túl sokáig tartó, túl gyakori izzadás ráadásul további problémákat szül. A bőr felszínén, elsősorban a lábon gombásodás jelenhet meg, míg a kezeken ekcéma, a vírusos szemölcsök pedig kezeken és lábakon is.

Mi a gyógymódja a hiperhidrózisnak?

Budai bőrgyógyászati rendelőA bőrgyógyász injekciós kezeléssel képes a verejtékmirigyeket blokkolni. Itt már semmilyen márkás dezodor vagy diéta nem segít. A verejtékmirigyek kontrollja gyógyszer nélkül valósulhat meg. Az injekciót olyan anyaggal tölti fel a szakember, amit a ránckezeléshez is használnak. A befecskendezett hatóanyag nem engedi a mirigyeknek, hogy kiürüljenek és az izzadás megszűnik, illetve jelentősen enyhül.

A magán rendeléssel működő bőrgyógyászatunk Budapesten nyitotta meg a kapuit. Minden pácienst várunk, aki gyógyulni szeretne, bőrrel összefüggő egészségügyi vagy esztétikai problémára keres megoldást.

A nálunk kezelt problémákon sokszor csak a célzott gyógymód segít. A házi praktikák sok esetben nem hatásosak. Amennyiben tartós és érezhető eredményt szeretne végre, nincs más dolga, mint időpontot egyeztetni a budai bőrgyógyászati rendelőnkkel.

Címkék