Bőrgyógyászati magánrendelésünkön a fibrómákat is kezelni tudjuk

A bőrgyógyászati magánrendelésünkön a páciensek az esztétikailag zavaró bőrkinövésektől is búcsút vehetnek. Anyajegy, fibróma, nem probléma többé.

A fibrómát sokan összekeverik a szemölcsökkel vagy a kiálló anyajegyekkel, pedig egy önálló és hangsúlyozottan jóindulatú sejtburjánzásról van szó. A fibróma főleg nők esetében gyakori, de férfiaknál is felfedezhető. A fibroblasztok túlszaporodnak a bőr felületén, ám ez nem fertőző. A fő kockázati tényezőt egyszerűen a hajlam jelenti, de ha ez nincs, túlsúlyos vagy középkorú embereknél is ki tud alakulni nagyobb eséllyel. Továbbá hormonális változások, cukorbetegség is állhat a kialakulás hátterében.

Hidratálással és a bőr kidörzsölésének elkerülésével lehetséges csökkenteni a fibróma elszaporodását.

A fibrómákat alapvetően kettő okból szokták eltávolíttatni. Az egyik a sérülékenysége, a másik egyszerűen az elhelyezkedése, ami esztétikailag zavaró lehet. A bőrkinövésre hajlamos egyéneknél a fibrómák egy idő után folyamatosan szaporodnak, szinte az egész testen megjelenhetnek. Számukra vonzó megoldás ezeknek a kisebb-nagyobb kinövéseknek az eltávolítása.

Hogyan történik a fibróma eltüntetése?

A műveletet gyakorlott bőrgyógyász végezze, nem ajánlott házi eltávolításra szánni magát a páciensnek. Azt mindenképpen érdemes észben tartani, hogy semmilyen oakolás, borogatás, kenőcs, természetes vagy házi szer nem használ ellenük. A fibrómát ugyanis le kell választani a bőrről, illetve el kell tüntetni. Milyen orvosi módszerekkel történik az eltávolítás?

A bőrgyógyász akár ollóval is le tudja vágni, ha a kinövés elég nagy, a helye pedig idővel begyógyul. A nagyobb kinövéseket ki lehet vágni szikével, természetesen ekkor helyi érzéstelenítést alkalmaznak. A további lehetőségek a folyékony nitrogénnel történő fagyasztás vagy pedig a lézerrel való leégetése a bőrkinövésnek.

Amennyiben szüksége van kitűnő bőrgyógyászra Budapesten, csak lépjen kapcsolatba a munkatársainkkal! Egy időpont egyeztetést követően szeretettel várjuk konzultációra, illetve a szükséges kezelés elvégzésére!

Címkék