Az UV sugárzás és a bőr öregedésének kapcsolata

budapesti bőrgyógyászat

Egy ausztrál szakemberek által végzett kutatás szerint a bőr öregedése, melyet az ultraibolya sugárzás okoz, lassítható a rendszeres napvédelemmel. Ezt a jelenséget egyébként „fotoaging” –nek nevezzük. A bőrben található kollagén sejtek, valamint a DNS képes minimálisan mutálódni a tartós és erős UV sugárzás hatására, mindez a bőr elváltozásához vezet ugyebár. A rendszeres, és akár többszöri, meggondolt fényvédő használat, akár egészen gyermekkortól kezdve megelőzheti ezt a jelenséget.

A nappali krémek nagy része tartalmaz egy bizonyos mennyiségű fényvédő anyagot, de mindig érdemes figyelni a nyak, a karok és a dekoltázs megfelelő napvédelmére is, ha el szeretnénk kerülni a fotoaging-et! Persze, ha már megtörtént a baj, avagy kialakulóban van, akkor érdemes egy felkészült bőrgyógyászati rendelőhöz fordulnunk!

Kérdéseivel és a bőrét érintő problémákkal bátran forduljon bőrgyógyászati rendelőnkhöz! Szakembereink minden esetben a segítségére lesznek, a fotoaging-et, és bármilyen egyéb problémákat illetően is! Budapesti bőrgyógyászatunk várja megkeresését!
 

Címkék