Amit a seprűvénáról és kezeléséről tudni érdemes

A seprűvéna a lábakon észrevehető, maximum 3 mm vastagságú vénák csoportja, a vékonyabbak általában felületesen helyezkednek el és pirosan tűnnek át, a vastagabbak mélyebben futnak és inkább kékes színűek. Lássuk a legfontosabb kérdéseket, melyek ezzel kapcsolatban felmerülhetnek.

Mitől alakul ki a seprűvéna?  Leginkább genetikai hajlam áll a háttérben, sok családban generációk óta megfigyelhető. A genetikai hajlam talaján bármikor megjelenhetnek a tünetek, de szaporodásuk gyakran köthető valamilyen hormonális változáshoz, például terhességhez, fogamzásgátló szedéséhez vagy a menopauzához.

Meg kell tőle ijedni? Nem feltétlenül, hiszen ezek csak kozmetikai problémát jelentenek, a láb vénás keringése szempontjából jelentőségük elhanyagolható.

Eltüntethetőek? Igen. A legelterjedtebb ma is a klasszikus megoldás, az injekciós visszérkezelés. Emellett egyre több olyan lézerkészülék jelenik meg, amellyel sikerrel lehet a vékonyabb ereket kezelni.

Nagyon zavar, mit csináljak? Jöjjön el bőrgyógyászati rendelőnkbe, és érdeklődjön a lehetőségekről! Bőrgyógyászatunkhoz természetesen nem csak az esztétikai problémák miatt fordulhat, hanem bármilyen más problémájával, ami bőrével kapcsolatos.

A seprűvénák kezelése után nem kell többé szégyenkeznie, nyugodtan várhatja a nyarat, a rövidnadrágok és szoknyák idejét!

Címkék