Újdonságok a hyaluronsavas volumenpótlás területén

Hyaluronsavas feltöltés (illusztráció)

Most vettem részt az Inject Now Acedemy aktuális továbbképzése, amit a hialuronsavas volumenpótlás és ránckezelés témakörben szerveznek évente három alkalommal a világ különböző pontjain. Most két francia és egy belga plasztikai sebész, valamint egy kanadai kolléga tartotta az előadásokat és a bemutató kezeléseket. Szerencsére ezen a területen is évről évre fejlődik a technika és fejlesztenek ki új kezelési módszereket. Egyre elterjedtebben használják például a kanül-technikát, ami tompa vége miatt kevesebé traumatizálja a szöveteket, így kisebb a vérzés veszélye és kevésbé fájdalmas a kezelés. A különböző vastagságú kanülöket bármelyik arcrész kezeléséhez, többek között az ajak vastagításához is alkalmazhatjuk.

Ma már egyre ritkább, hogy csak egy-egy redőt, vagy ráncot töltsünk fel hialuronsavval. A fiatalosabb megjelenés eléréséhez az arc kontúrjait kell helyreállítani. Ha komplexen tekintjük az arcot és megállapítjuk, hogy a bőrnek, az alatt lévő zsírszövetnek és az arc izmainak milyen változásai vezettek a ráncok és redők kialakulásához, ha megfigyeljük, hogy hol jelentek meg mélyedések, árnyékok az arcon, akkor ezen területek volumenpótlásával sokkal harmónikusabb eredmény érhető el. A megfelelően elhelyzett, megfelelő mennyiségű és sűrűségű hialuronsavval egészen rafinált dolgokat lehet elérni, például kissé megemelni a szemöldököt, kisimítani az áll vonalát vagy feltölteni a szem alatt húzódó kis árkot.

Új és nagyon szép megoldást láttunk a kézfej ránctalanítására. Ez egy nagyon veszélyes terület, mert a bőr alatt a nagyon vékony kötőszöveti rétegben nagyon sok érzékeny képlet, ér és ideg fut, melyeknek megsértését  nagyon szeretnénk elkerülni. A francia plasztikai segész kolléganő úgy kezelte az egyik modell kezét, hogy a felhasznált kb. 1 ml töltőanyagot 2 ponton juttatta a bőr alá, amit aztán a megfeszített kézfejen erős masszázzsal terített szét a bőr alatt. Az eredmény nagyon meggyőző volt.