Tippek a kirepedezett sarkak ellen

A sarokrepedés gyakori jelenség, mely kényelmetlen érzéssel vagy akár fájdalommal is járhat. Száraz időben alakul ki a bőr dehidratáltsága miatt, bőrmegvastagodással jár, melyhez bőrkeményedés is társulhat a sarkak szélén. Gyakran az egyetlen zavaró tényező a repedezett látványa, ám néhány esetben súlyos állapot is kialakulhat, ha a repedések felülfertőződnek.

A leggyakoribb kiváltó okok között szerepel a túlsúly, az álló munka, a rossz járástechnika, a hátul nyílt, a lábra rosszul illeszkedő, vagy a sarkakat irritáló cipő. Vannak hajlamosító tényezők is, mint a cukorbetegség, lábstatika zavara (pl. lúdtalp), vagy akár lábat igénybevevő sport.

Ha profi segítségre van szüksége, keressen fel egy bőrgyógyászati rendelőt!

Ha a repedés túl mély a sarkakon, a felállás és a járás fájdalommal járhat, sőt, néha még akár vérzéssel is társulhat. Ha több napon át tartó fájdalom, bőrpír, duzzanat vagy súlyos fájdalom jelentkezik a talpán vagy sarkán, jelentkezzen be bőrgyógyászati rendelőnkbe!

Szakembereink a legjobb tudásuk szerint segítenek a problémán, garantáltan elégedett lesz, ha bőrgyógyászati rendelőnket választja!

Címkék