Mit érdemes tudni az anyajegy eltávolításról?

anyajegy eltávolítás

Anyajegye mindenkinek van, a számuk és a kinézetük azonbanaz évek során változik. Vannak azonban olyan változások, amelyek veszélyre hívják fel a figyelmünket. Az egyik legveszélyesebb bőrdaganatféle, a festékes bőrrák (latin nevén melanoma malignum) az esetek egy részében anyajegyből indul ki.

Vannak olyan jellegzetességek, amelyek felhívják a figyelmünket arra, ha egy anyajegy nagyobb rizikót jelent a rosszindulatúvá válás szempontjából. Ezeket az anyajegyeket szoktuk megelőzés céljából javasolni eltávolítani. Fontos tudni, hogy korai, időben történő felismerés esetén a melanoma is hatékonyan gyógyítható. Akkor is indokolt lehet az anyajegy eltávolítása, ha az dörzsölődésnek vagy rendszeres sérülésnek kitett helyen található.

Sok esetben az anyajegy bár teljesen veszélytelen képet mutat, s irritációnak sincs kitéve, de esztétikailag zavaró megjelenésű. Amennyiben az anyajegy az Ön számára zavaró helyen van, és úgy érzi, hogy sokkal magabiztosabb lenne nélküle, akkor is keresse fel bizalommal bőrgyógyászati rendelőnket! Az anyajegy eltávolítás lehetséges akkor is, ha esztétikai célok miatt szabadulna meg tőle.

Elérhetőségeinken több információt is megtudhat az anyajegy eltávolításról és annak részleteiről, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!
 

Címkék