Miért nem megfelelő megoldás a hidratáló krém?

Miért nem megfelelő megoldás a hidratáló krém?

A kor előrehaladtával, már 25-30 éves korban észlelhető, hogy az arcbőr szárazabbá válik, természetes hidratáltsága csökken.

Ennek oka a hámsejtek osztódásának lassulása, az elhalt sejtek nem megfelelő ütemű leválása, valamint a hám és kötőszöveti réteg közötti barrierfunkció gyengülése, melynek következtében a bőrön át történő vízvesztés fokozódik. A kötőszöveti sejtek működésének lassulása miatt azok kevesebb kollagént és elasztint, valamint kevesebb vízmegkötő GAG molekulát (ezek legismertebb fajtája a hialorunsav)termelnek.

Ha a száraznak érzett bőrt hidratáló krémekkel kezeljük,  az elhalt, nem levált felhámú bőrfelszín mélyedéseit kitöltve átmenetileg simítják a bőrt, a száraz érzést csökkentik. A sima hidratálók vízből, lipidből és proteinekből állnak, így a bőrt alkotó sejtek felé azt az üzenetet közvetítik, hogy nem kell működniük, hiszen kívülről megkapják a szükséges anyagokat. A zsírosabb készítmények mindemellett akadályozzák az elhalt hámsejtek normál leválását. A faggyú, zsíros krém és elhalt hámsejtek elegye eltömíti a pórusokat, ami gyulladáshoz vezet. Kialakul a circulus viciosus, fokozódik a faggyútermelés, romlik a bőr saját barrier (gát) funkciója, így fokozódik a bőrön keresztüli vízvesztés, a bőr még szárazabbá válik és ismételten hidratálókrém használatát igényli.

Ez tehát egy ördögi kör, ami idővel rontja bőr minőségét, érzékennyé téve azt, így belátható, hogy ha tartósan használunk nem megfelelő készítményeket, az hosszú távon megbosszulja magát. Megfelelő bőrterápiás kezeléssela bőrünk szerzett érzékenysége megszüntethető, a bőr erőssé, ellenállóvá válik a külső hatásokkal szemben, s a fiatal hámsejtek felszínre kerülésével üde, sima, bársonyos bőrfelszín érhető el

Forduljon bizalommal bőrgyógyászati rendelőnkhöz, és találjuk meg együtt a legjobb megoldást panaszaira!

Címkék