Chia mag és bőr

Mostanában a chia mag fogyasztása nagyon felkapott lett, habár már évszázadok óta ismert, hisz az amerikai őslakosok étrendjének a chia mag, másnéven aztékzsályamag volt az egyik legfontosabb alapanyaga. Ha vízzel elkeverjük a magokat, gél állagú elegyet kapunk, ami könnyedén kitölti a gyomrot és órákig tartó teltségérzetet ad. A chia mag fogyasztás egészségügyi előnyei az alábbiak:

  1. A magok könnyen kitöltik a gyomrot, anélkül hogy elnehezült, felfúvódott vagy bármilyen kényelmetlen érzést keltenének, ezzel sokáig teltségérzetet biztosítva.
  2. Ha bevezeti a chia magot az étrendjébe, pár hét után a bőre, a haja és a körmei is gyönyörű szép egészségesek lesznek. A chia mag ugyanis esszenciális zsírsavakat tartalmaz: omega-3 és omega-6 zsírsavaknak köszönhetően bőre úgy fog ragyogni, mint előtte soha!
  3. A vízzel összekevert, gél állagú chia magban lévő esszenciális zsírsavak segítik az esszenciális, zsírban oldódó vitaminok (A, D, E és K vitamin) felszívódását és megkötését is. Ezek a vitaminok elengedhetetlenek a szép és egészséges bőrhöz és az általános jó közérzethez, jó egészségügyi állapothoz.
  4. A chia mag hosszan megköti a vizet, ezáltal a bőr hidratáltságát is segíti. 9-szer nagyobb víz volument képes megkötni, mint más gyümölcslé vagy akár a Gatorade (elektrolitot tartalmazó folyadék), ezért fogyasztása kiemelten javasolt rendszeres sportolás és magas fizikai igénybevétel esetén.
  5. A chia mag megelőzheti a cukorbetegség kialakulását, hiszen lassan felszívódó tápanyagként segíti a vércukrot egyensúlyban tartani. Ráadásul a magas cukorfogyasztás bőrkiütésekhez is vezethet, úgyhogy a magok fogasztása mellett próbálja meg étrendjében lecsökkenteni a cukorbevitelt!
  6. Rendszeres napi fogyasztást követően az emésztést is segíti a chia mag, fokozva a káros, felesleges salakanyagok távozását.

Most hogy már megismerte a chia mag jótékony hatásait, érdemes Önnek is fogyasztania naponta, egy-két evőkanál chia magot vízzel, tejjel, gyümölcslével vagy más egészséges fogyadékkal elkeverve. Meg fog lepődni az eredményeken, milyen hamar javul majd az emésztése, csökken a gyomor puffadása és bőre is a rendszeres fogyasztással tisztává és ragyogóvá válik!

Címkék