Az akne kezelése

Sokan küzdenek az úgynevezett aknékkal, hétköznapi nevén pattanásokkal. Ezek általában a serdülőkorban jelennek meg az arcon és a háton, szerencsés esetben a húszas évek közepére maguktól eltűnnek. Időnként előfordulnak felnőtt korban is, ám szerencsére ma már hatékony megoldások léteznek ellenük. Nézzük egy kicsit bővebben az akne kezelését!

Szerencsés esetben az akne kezeléséhez elég hámlasztó szereket használni, amelyek a bőr felső rétegének megújulását segítik elő. Ezeket éjszakára érdemes felkenni, mert fényérzékenységet okozhatnak. Ha ez nem segít, illetve súlyosabbak a tünetek, akkor alkalmazható az isotretinoin. Ez egy bizonyos A-vitamin származék, amely kúraszerűen használható és általában végleges megoldást nyújt az aknék kezelésére. Természetesen ehhez orvosi konzultációra van szükség, aki a szükséges dózist is megállapítja.

Ha kérdése van az akne kezeléssel kapcsolatban, bátran keressen fel minket! Kérjen időpontot még ma, hogy mielőbb megkezdődhessen a probléma hatékony eltüntetése!

Címkék