A tél veszélyei az arcra

A tél és az ezzel az évszakkal járó időjárási viszonyok alaposan próbára teszik arcbőrünk állapotát. Ott van mindjárt a fagypont alatti hőmérséklet és az ennek eredményeképpen keletkező hideg levegő. Csökken a levegő páratartalma és bőrünk nem jut annyi nedvességhez, mint az év többi szakában. Jó tudni, hogy a tartós hideg levegőn való tartózkodással a ráncaink számát szaporítjuk. A bőr pórusai összehúzódnak, a faggyúmirigyek termelése lelassul, a felső lipid réteg elvékonyodik. A bőr nem képes olyan gyorsan regenerálódni. Intő jelek lehetnek a bőrpír, feszülés, viszketés, hámlás.

Nem járunk jobban azonban a meleg szobával sem, mert a fűtés ugyanezt az eredményt hozza, vagyis szárazabbá teszi a szoba levegőjét. Fontos a mindennapos gondos ápolás és hidratálás, de speciális arckezelésekkel is megtámogathatjuk a regenerálódást. A lézeres arckezelés például nagyszerűen eltünteti a kisebb, szemkörnyéki ráncokat, kezeli a fénykárosodott bőrt és élettel tölti meg a petyhüdt szöveteket.

Bőrgyógyászatunk örömmel segít minden érdeklődőnek a legideálisabb kezelés kiválasztásában. Ha lézeres arckezelésre van szüksége, keressen minket bizalommal!
 

Címkék