A magán bőrgyógyászatunk Budapesten száraz bőrűeknek is kínál kezelést

Egy neves magán bőrgyógyászat Budapesten, ahol van kezelés a bőrproblémájára. Ne féljen segítséget kérni akkor is, ha ez a probléma olyan triviálisnak tűnik is, mint a száraz bőr.

A lapvető dolog a bőrünkben jól érezni magunkat, de ezt meg tudja nehezíteni az időjárás és a hideg évszak is. A száraz bőr kezelhető és lehet segíteni az állapotán.

A bőrszárazság tünetei kihatnak a hétköznapokra

A bőr állapota érezhető és látható, ha az egyensúly felborul, azt azonnal észleli mindenki. Bizonyos tünetek nemcsak kellemetlenek vagy kínosak tudnak lenni, de képesek felborítani a megszokott napi rutint, negatív hatással vannak az ember hétköznapjaira.

A viszketés, a kipirosodás, a papír felület megérintéséhez hasonló érzet, a húzódás mind a száraz bőrre utaló jelek. Mielőtt tovább mennénk, hogy jobban feltérképezzük a száraz bőr jellemzőit, tegyünk egy kis kitérőt.

A száraz és a dehidratált, vagyis a vízhiányos bőr gyakran egymással keveredő fogalmak, pedig ezek a kifejezések külön-külön bőrállapotot jeleznek.

A vízhiányos, illetve a dehidratált bőr csupán átmeneti állapotot jelentenek és bármilyen bőrtípus esetén kialakulhatnak. A tünetek hasonlóak, húzódás, viszketés, de jellemzően arctisztítást követően észlelhetőek.

A dehidratált bőr környezeti tényezők és életmódbeli jellemzők is okozhatják. Ilyen a kevés folyadék fogyasztása, a hideg levegő, a fűtött levegő, a szárító hatású kozmetikumok, a stressz vagy éppen a túl sok dohányzás és alkoholfogyasztás is.

Ezzel szemben a száraz bőr krónikus állapotnak számít, egy adott bőrtípusra jellemző. A kiváltó oka tehát genetikai hajlam, de bőrbetegséghez, gyógyszeres kezeléshez is köthető.

A száraz bőr felső lipidrétege elvékonyodik, ennek következtében pedig a bőr gyorsabban el tudja veszíteni a víztartalmát és gyorsabban következik be a kiszáradás. A bőrszárazságra ugyanolyan hatással vannak a dehidratációt is előidéző tényezők. Télen vagy rosszul megválasztott kozmetikum használatakor fokozódnak a tünetek.

Gyakori panasz a szárazság

A leggyakoribb dermatológiai panasz a száraz bőr, ezért ne érezze magát kellemetlenül, ha ilyen, jelentéktelennek tűnő problémával fordul bőrgyógyászhoz. A szakember feladata, hogy kikérdezze a pácienst és alaposan feltérképezze az állapotát. Megállapítja, hogy valóban szárazságról van e szó, kideríti, hogy a háttérben nem áll e valamilyen betegség, kóros állapot.

A felnőtteknél okozhat ilyen bőrállapotot például pajzsmirigy betegség, de jelezhet cukorbetegséget vagy akár leukémiát is. Bőrbetegségek esetén az ekcémához, pikkelysömörhöz lehet bőrszárazságot kapcsolni. Ilyenkor természetesen komplex kezelésre van szükség, az okok megszüntetésére, amit gyógyszeres kezeléssel lehet elérni, esetleg életmódbeli változtatásokkal.

Száraz bőr nem csupán az arcon jelentkezhet, kiemelt területnek számít a kézfej, a sarkak, a könyök, a térdek és a lábszár is. Ez a bőrtípus, ez a bőrállapot kényelmetlenséget okoz és a tetejébe még esztétikai vonatkozása is van. A piros, vékonyabb bőr gyorsabban ráncosodik, repedezik, a tapintása durva, fakó, könnyen elkezdhet vérezni.

A bőrgyógyászat magánrendelésen megkapja az a professzionális hozzáállást, figyelmet és kezelést, amire Önnek és a bőrének is szüksége van. A rendelőből végre felszabadultan távozhat, mert nem nyomasztja tovább a bőrével és ezáltal a külsejével kapcsolatos gond.

Kérjen minél előbb időpontot és jöjjön el egy konzultációra a doktor nőhöz! A honlapon szerepelnek a budapesti bőrgyógyászat elérhetőségei, telefonáljon vagy lépjen kapcsolatba velünk üzenetben!

Címkék