A kémiai hámlasztás nyáron tilos?

A kémiai hámlasztásra van lehetőség nyáron? Most röviden összefoglaljuk, hogy pontosan milyen szabályok kapcsolódnak ehhez az évszakhoz, ha peelingről van szó!

kémiai hámlasztás nem egyenlő az otthoni hámlasztással, amikor gyengébb erősségű, patikában vagy drogériában kapható készítményekkel, egyénileg végezhető el a peeling. A kémiai peelinget szakember végzi, olyan termékekkel, amiknek a használatához szakmai tudás is kell. A bőrgyógyász azt is tudja, hogy mikor lehet és mikor nem lehet alkalmazni ezeket a készítményeket. A nyári hónapok például tabunak számítanak a kémiai hámlasztásnál.

A kémiai hámlasztáshoz a bőrgyógyász különböző erősségű savakat használ, amik az elhalt sejteket távolítják el az arcbőrről. A hámlasztás érintheti a felszínt, de akár a mélyebb rétegeit is  bőrnek. Ilyenkor végbemegy egy olyan folyamat, ami érzékenyebbé teszi a bőrt. A bőr állapotára a napfény negatív hatással van, ugyanis növeli a bőr fényérzékenységét. Ez nem azt jelenti, hogy semmilyen hámlasztást nem lehet elvégezni nyáron, de a komoly kémiai hámlasztást időzítsük inkább a napfényben kevésbé bővelkedő hónapokra és akkor is mértékkel, ellenőrzött körülmények között!

kémiai hámlasztáshoz használt AHA savak jelentik a kockázatot, ezek glikolsav változatai váltják ki az arc bőréből a fényérzékenységet. Ha nem szeretne lemondani valaki a nyári kémiai hámlasztásról, erre is talál alternatívát, ugyanis a BHA, illetve a PHA savak nem érzékenyítik a bőrt, sőt segítik a természetes védekezését is. A bőr védelme, eredeti állapotának megőrzése érdekében csak körültekintően, szakemberrel konzultálva végeztessen kémiai hámlasztást bőrgyógyász, kozmetikus közreműködésével!

A budapesti bőrgyógyászati rendelőnkben nem csupán a gyógyulás, hanem a szépülés is helyet kapott. A szebb bőr, a frissebb külső kíméletes és hatékony kezelésekkel is elérhető. Jegyeztessen elő időpontot arckezelésre, ha szeretne megújult, fiatalosabb és üdébb arcbőrt! A weboldalon megtalálja az elérhetőségeinket, keressen minket bizalommal!