A hónalj növedékek eltávolításáról

A hónalj növedékek eltávolítása a gyakran zavaró elhelyezkedésük és esztétikai megjelenésük miatt indokolt, a szemölcsök viszont veszélyesek is lehetnek.

bőrünk állapotát egész életünkben fontos figyelemmel kísérni, mert számos betegségre, vitaminhiányra hívhatja fel a figyelmünket. Vannak olyan bőrjelenségek, amik kifejezetten a fiatalabb korosztályra jellemzőek, de vannak olyanok is, mint például a szemölcsök és a hónalj növedékek, amik inkább a kor előrehaladtával jelennek meg. 

Melyek a leggyakoribb elváltozások? 

1. Szemölcsök

Többféle szemölcs létezik, de a legelterjedtebbek a közönséges-, az uszoda-, a futószemölcs és a HPV okozta szemölcsök. A jelenség általában néhány milliméteres, jellemzően nem fájdalmas csomó vagy kinövés. Többségüket vírus okozza. Fontos hogy nem szabad őket összekeverni és egy kalap alá venni az anyajegyekkel, melyeknek kialakulása teljesen természetes és gyakran már születéskor jelen vannak. 

A szemölcs bárhol kialakulhat, de leggyakrabban a talpon, a kezeken, az ujjakon és az arcon jelenik meg. Többségükért a Humán Papilloma Vírus, vagyis a HPV felelős. A szemölcsök eltávolítása minden esetben indokolt. 

2. Hónalj növedékek

Ezek jóindulatú bőrnövedékek, melyek kötőszövetből állnak. Általában 30 éves kor felett jelennek meg, főleg a nyakon és a hónalj környékén. Az esetek többségében bőrszínűek, esetleg világosbarnák, a bőrből 1-2 milliméterre állnak ki, puha tapintásúak. Nem fájnak és nem viszketnek, ennek ellenére a hónalj növedékek eltávolításán érdemes elgondolkozni

Sajnos gyakori, hogy rossz helyen nőnek, például a nyakon, ahol folyamatos irritációnak vannak kitéve, illetve esztétikailag sem előnyösek. Eltávolításukat azonban a bőrgyógyász könnyen és gyorsan elvégzi. 

Bőrgyógyászati rendelőnkben készséggel állunk a páciensek rendelkezésére a hónalj növedékek és a papilloma eltávolításában is. Ha szeretne megszabadulni a nem kívánt bőrjelenségektől, forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot a növedékek vagy a szemölcsök leszedésére! 

Címkék