A fehérbor és a likőr fogyasztás lehet a nők rozáceás bőrének fő oka

bőrgyógyászati rendelő

A rozácea a bőr kivörösödésével járó krónikus bőrbetegség. Kezdeti szakaszában apró értágulatok jelennek meg a bőrön ehhez később pattanásokra emlékeztető tünetek is társulhatnak (gyulladásos roseacea). Amerikában ez a leggyakoribb bőrbetegség a 30-60 év közötti felnőtt nők körében, főképp a menopauza körül. Kutatók azt állítják, hogy az alkoholfogyasztás lehet az egyik kockázati tényező a kialakulására. Az amerikai Brown egyetem munkatársai 82 737 nő adatait vizsgálva jutottak erre az eredményre. A résztvevők négy éven át írták össze az elfogyasztott alkohol mennyiségét és az ivás rendszerességet, majd az adatokat összegezték. A 14 éves kutatási periódus alatt 4945 nő esetében alakul ki rozácea. Összehasonlítva az alkoholt ivók és nem ivók adatait, azt találták, hogy az előbbiek között sokkal nagyobb arányban alakult ki ez a bőrbetegség, sőt a fogyasztott alkohol mennyiségével arányosan nőtt kialakulásának kockázata is. Megfigyelték azt is, hogy az alkohol típusa miként befolyásolja a rozácea kialakulását és azt találták, hogy a fehérbor és a likőr jelenti a legnagyobb rizikót. A kutatók arra jutottak, hogy az alkohol értágító hatása és az immunrendszer legyengítése állhat a betegség kialakulásának hátterében. További kutatások szükségesek még az alkohol pontos szerepének megismeréséhez és ahhoz, hogy férfiak esetében is igazolódjon ez az összefüggés. Addig is Dr. Qureshi és a kollégái azt ajánlják, csökkentsük az alkoholfogyasztás mennyiségét az egészségünk támogatása érdekében.

"Kutatásaink hozzájárultak a bizonyítékhoz, hogy az alkohol károsan hat a szervezetre, beleértve természetesen a bőrt is. A tudomány több tényezőt azonosított már a rozácea kialakulásának hátterében és a mi kutatásunk most rávilágított az alkohol szerepére is. Azok a nők, akik ügyelnek bőrük egészségére - és óvják az egész szervezetüket, csökkentsék az alkohol fogyasztásuk mértékét."  - összegzik véleményüket.

Ha Ön is rozáceával küzd, forduljon bőrgyógyászati rendelőnkhöz! Szakembereink mindent megtesznek, hogy a rozáceával, vagy egyéb bőrelváltozásokkal, bőrbetegségekkel kapcsolatos problémái végleg megoldódjanak! Bőrgyógyászati rendelőnkre számíthat, és garantáljuk, hogy elégedett lesz az általunk nyújtott szolgáltatással! Válasszon minket, és látogasson el bőrgyógyászati rendelőnkbe!
 

Címkék